Επαναλειτουργία Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων

Σας ενημερώνουμε για την επαναλειτουργία του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων (ΣΣΝ) της Δ/νσης Δ.Ε. Α' Αθήνας. Στελεχώνεται πλέον από ένα μόνο μέλος που εξυπηρετεί τις ανάγκες όλης της Α' Αθήνας.

Σκοπός του ΣΣΝ είναι η κάλυψη των ψυχοκοινωνικών αναγκών της σχολικής κοινότητας και παροχή συμβουλευτικής υπηρεσίας σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, σε ατομικές συνεδρίες κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού.

Πιο συγκεκριμένα ο Σταθμός:

  • Παρέχει βραχεία ψυχολογική υποστήριξη στο πλαίσιο ατομικών συνεδριών, σε όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας.
  • Συνεργάζεται με φορείς για τυχόν παραπομπή περιπτώσεων που χρήζουν ιδιαίτερης ψυχολογικής αντιμετώπισης.
  • Ενημερώνει και παρέχει Συμβουλευτική Γονέων, κυρίως σε πλαίσια πρόληψης.
  • Ενημερώνει και στηρίζει τους εκπαιδευτικούς, τόσο σε επίπεδο πρόληψης, όσο και προσπάθειας επίλυσης παιδαγωγικών ή οργανωτικών ζητημάτων.
  • Οργανώνει σεμινάρια και ημερίδες, συνεργάζεται με φορείς εκτός Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. στα πλαίσια της γενικότερης ευαισθητοποίησης, ανάπτυξης και εξέλιξης των μελών της σχολικής κοινότητας.
  • Συνεργάζεται με τους Υπεύθυνους Αγωγής Υγείας για την υλοποίηση των αντίστοιχων προγραμμάτων.

 

Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων

Π. Κυριακού 10, Ισόγειο 46ο ΓΕΛ Αθηνών

τ.κ. 111521, Αμπελόκηποι

Υπεύθυνη: Κολοκυθά Σοφία

Τηλ: 2106450891

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

Τελευταία Νέα

Αγαπητοί Γονείς

Θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε ότι βάσει της εγκυκλίου Γ2/4696/10-09-2001 του Υπουργείου Παιδείας δεν επιτρέπεται η κατοχή και η χρήση κινητού τηλεφώνου από τους μαθητές στο χώρο του σχολείου, εκτός ειδικών περιπτώσεων οι οποίες θα πρέπει να είναι σε γνώση της Διεύθυνσης. Οποιαδήποτε παρέκκλιση από τα παραπάνω αποτελεί αντικείμενο παιδαγωγικού ελέγχου.

 

Αγαπητοί Γονείς 

Το σχολείο μας στην προσπάθεια για στήριξη παιδιών με προβλήματα ιατροπαιδαγωγικού χαρακτήρα / ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, θεωρεί χρήσιμο να σας ενημερώσει για δημόσια ιδρύματα και υπηρεσίες που παρέχουν σχετική καθοδήγηση και στήριξη.

Για να δείτε τον κατάλογο με τις υπηρεσίες πατήστε εδώ.

 

Επισκέπτες

Έχουμε 11 επισκέπτες συνδεδεμένους
«  Απρίλιος 2018  »
ΚΔΤΤΠΠΣ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930