5ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Διδακτική επίσκεψη στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού
«Αγία Σοφία: 1.500 Χρόνια Ιστορίας»
Την Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2023, η Β΄ τάξη του σχολείου μας, με συνοδούς καθηγητές την κ. Μιχάλη, την κ. Μπουζέκη, τον κ. Μπελλάλη και την κ. Μέξα,  πραγματοποίησε διδακτική επίσκεψη στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, όπου παρακολούθησε τη διαδραστική παραγωγή Εικονικής Πραγματικότητας «Αγία Σοφία: 1.500 Χρόνια Ιστορίας». 
Η διαδραστική αυτή παραγωγή στο θέατρο Εικονικής Πραγματικότητας «Θόλος» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»  αποτελεί μία πλήρη ψηφιακή αναπαράσταση του ναού της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη. 
Τα παιδιά είχαν την  ευκαιρία να επισκεφθούν εικονικά τον εμβληματικό αυτό χώρο, να μάθουν για τις διάφορες φάσεις κατασκευής του, να θαυμάσουν τον γλυπτό και ψηφιδωτό του διάκοσμο, να τον παρατηρήσουν όπως ήταν στην περίοδο της ακμής του και, παράλληλα, να γνωρίσουν σημαντικά ιστορικά, κοινωνικά και οικονομικά στοιχεία της ζωής του Βυζαντίου σε μια «περιήγηση»  όχι μόνο στην Αγία Σοφία αλλά και στην κοινωνία του Βυζαντίου.
Στο μοναδικό αυτό ταξίδι ανακάλυψης, στη μαγευτική αυτή ξενάγηση, οι μαθητές συμμετείχαν απαντώντας σε ερωτήματα κατά τη διάρκεια της περιήγησης.

ekdromes 2023 episkepsi IME 1

ekdromes 2023 episkepsi IME 2