5ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

 
Ξεκινήσαμε και ελπίζουμε στην συμμετοχή σας!

 

Από τα μέσα Φεβρουαρίου οι μαθητές της  Ά Τάξης συμμετέχουν στην προσπάθεια για μείωση του οικολογικού αποτυπώματος του σχολείου μας.
Στόχος της δράσης είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών και μαθητριών και της οικογένειάς τους γύρω από την ανάγκη μείωσης του οικολογικού αποτυπώματός τους υλοποιώντας δράσεις για την μείωση του όγκου των απορριμμάτων, την εξοικονόμηση ενέργειας και νερού, κ.ά. στο σχολείο και στο σπίτι.
Πρώτη μας κίνηση είναι κάθε μέρα διαφορετική ομάδα τριών εθελοντών μαθητών της Ά τάξης να συλλέγουν τα μπουκάλια νερού μισού λίτρου από τον κάδο ανακύκλωσης που έχει δημιουργηθεί για τον σκοπό αυτόν.
Την  τελευταία μέρα της εβδομάδας, τρεις διαφορετικοί εθελοντές μαθητές θα τα απορρίπτουν στο μηχάνημα ανταποδοτικής ανακύκλωσης που βρίσκεται 50 μέτρα μακριά  από το σχολείο μας.
Τον Απρίλιο θα συμμετάσχουμε στον  Μεγάλο Εκπαιδευτικό Διαγωνισμό Ανακύκλωση των Δήμων Αττικής.
Αν θέλετε οι κηδεμόνες των μαθητών του σχολείου μας να συμμετάσχετε, μπορείτε  να μαζεύετε όλα τα μπουκάλια του νερού και των αναψυκτικών στο σπίτι  σας και να μας τα φέρνουν στο σχολείο οι μαθητές κάθε Παρασκευή.
       




2024 recycling22

2024 recyclingsmall

24 recycling 2

Αποτελέσματα διαγωνισμού στην περιφέρεια Αττικής.

Ήμαστε ικανοποιημένοι για την 101 θέση που πήρε το σχολείο στα συνολικά 619 της Περιφέρειας Αττικής.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ