5ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Με την σύμφωνη γραπτή άδεια από τους  κηδεμόνες των μαθητών ,

σας παρουσιάζουμε τον διαγωνισμό!


Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι και χαρούμενοι  για την διάκρισή μας στον τελικό του 10ου Πανελλήνιου Επετειακού Διαγωνισμού STEM EDUCATION, στις 31 Μαρτίου στο γήπεδο TAE KWON DO.

Το σχολείο μας βραβεύτηκε με το : 

Ειδικό Βραβείο "Μηχανικής"

ένα από τα τρία βραβεία που δόθηκαν στη «Δράση 1821, μια μικρή επανάσταση στην εκπαίδευση»

Στη συγκεκριμένη «Δράση 1821, μια μικρή επανάσταση στην εκπαίδευση», συμμετείχαν 1821 σχολεία, δημοτικά και γυμνάσια από όλη την Ελλάδα σε 13 περιφερειακούς ημιτελικούς που έγιναν σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. 

Προκρίθηκαν τα 50 και στην τελική φάση συμμετείχαν 12 σχολεία.

Η έμπνευση για το project της συμμετοχή μας «Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς» ήταν το ίδιο το όνομα της Δράσης «1821».

Στον περιφερειακό  ημιτελικό της Αττικής  στις 23 Μαρτίου, εξεπλάγημεν από την αποδοχή της προσπάθειας μας και την άμεση πρόκριση στον τελικό από τον ίδιο τον Πρόεδρο της WORLD ROBOT OLYMPIAD HELLAS και Πρόεδρο του Οργανισμού STEM EDUCATION κ.Γιάννη Σομαλακίδη. 

Στο τελικό του Πανελληνίου διαγωνισμού STEM EDUCATION, που έγινε την επόμενη εβδομάδα στις 31 Μαρτίου, η κατασκευή της ομάδας μας διακρίθηκε και επιβραβεύτηκε   με το ειδικό βραβείο ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ, στη δράση “1821, η επανάσταση στην εκπαίδευση”.

 Η χαρά των παιδιών και των εκπαιδευτικών ήταν απερίγραπτη!

Το βραβείο τους είναι η ανταμοιβή για την προσπάθεια, την αφοσίωση, την επιμονή, τη διάθεση, τη συνεργασία και το πνεύμα ομαδικότητας που έδειξαν όλοι, και κατάφεραν μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα και χωρίς προηγούμενη εμπειρία, να διακριθούν!

Τις ομάδες “ROBOEVZONES & MICROEVZONES” αποτέλεσαν τα παιδιά:

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΙΑΚΟΜΠ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΙΝΟΣ

ΔΙΟΝΥΣΙΑ  ΠΕΤΡΑΚΗ

ΕΙΡΗΝΗ  ΒΡΑΠΙ

ΘΑΝΑΣΗΣ  ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ

ΙΩΣΗΦ  ΑΜΠΝΤΕΛΝΑΜΠΙ

ΜΕΛΙΝΑ  ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ

ΝΑΤΑΛΙΑ  ΖΙΩΖΙΑ

ΝΙΚΟΛΑΣ  ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ

ΡΑΦΑΗΛ  ΠΕΡΜΠΙΜΠΑΪ

ΣΑΜΙΑ  ΑΛ ΚΑΝΤΙ

ΣΑΜΠΑ  ΣΑΜΠΑΝΑΤΖΕ

Συγχαρητήρια σε όλους!

Προπονητές

Παναγιώτα Τσόντζορα  -  Μπελλάλης Φώτης

Συνοδοί τελικού

Καλομοίρη Νίκη  -  Μπούρας Νίκος

Συνέχεια στις 22 ΜΑΪΟΥ 2024...
Οι υπεύθυνοι καθηγητές - προπονητές της ρομποτικής κα Γιώτα Τσόντζορα και κο Φώτη Μπελλάλη μαζί με τον κο υποδιευθυντή Νίκο Μπούρα και τους 10 μαθητές από τους 12 που συμμετείχαν και διακρίθηκαν στην Δράση ρομποτικής 'Μία μικρή επανάσταση στην εκπαίδευση' επισκέφτηκαν την προεδρική φρουρά. Εκεί μας υποδέχτηκαν, γνωρίζοντας για την διάκριση μας στον διαγωνισμό των δύο ομάδων μας Roboevzones, Microevzones και μας έκαναν μια καταπληκτική ξενάγηση. Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία!